Alexander växte upp i ett kristet hem men blev aldrig intresserad av Gud och tyckte att söndagsmötena var ganska tråkiga jämfört med “coola” killarna som han gärna umgicks med. Detta gäng drog med honom in i ett liv med droger, rökning och kriminalitet ända tills en dag då han valde Gud istället.

När Alexander som 13-åring flyttade till Sverige med sin familj började allt vändas till det bättre. Han gick i skolan och det verkade ljusna för denna tonårskille som tidigare hade använt droger och umgåtts i kriminella kretsar. Snart gick det dock utför. Alexander hamnade åter i drogträsket och slutade gå i skolan som tonåring för att istället hänga i kriminella kretsar.

“Mina föräldrar hade mycket kontakt med socialen. De försökte hjälpa mig men jag brydde mig inte”.

Alexander blev slutligen skickad till ett behandlingshem och när han fick komma hem igen fick han en kontaktperson som skulle prata med honom en gång i veckan. Denna kontaktperson var kristen och han visste att Alexander hade kristna föräldrar så han börja dela med sig av sin tro för Alexander.

“Han berättade hur han brukade be för sjuka och det tyckte jag var jättehäftigt.”

Kontaktpersonen bjöd med Alexander till en kristen samtalsgrupp och sakta med säkert började det vända för honom.

“Det var en man där som sa: ”Det finns något som Gud vill att du ska sluta med, men jag vet inte vad det är.” Då bestämde jag mig för att sluta röka och sen dess har jag inte rökt en enda cigarett. Två månader senare slutade jag även med drogerna”.

Alexander bestämde sig för att ge även resten av sitt liv till Jesus och idag har han  studentexamen, fast jobb, håller på att ta körkort och känner ansvar för sitt eget liv. Idag ber också han för sjuka och lever sitt liv för Gud.

”Det är häftigt när folk blir helade.” säger Alexander och skrattar.