Under större delen av Maggans liv har hon lidit av konstant sömnbrist och hon sovit max tre timmar varje natt trots att hon jobbade heltid och övertid.

– Jag hade oro 24 timmar om dygnet och kunde inte sitta still. Känslorna var helt stängda. Allt detta fick Herren befria mig från innan jag kunde sova en hel natt.

När Maggan var i 40-års åldern så började symptom på utmattning dyka upp och hon gick till doktorn för att ta prover som inte visade några fel. Det visade sig att det inte kroppen som var boven i dramat.

– Alla mina tankar var svarta. Jag fick medicin för att kunna sova som inte hjälpte. Jag kunde inte säga något som var positivt. En kollega till mig sa: “Jag hade velat hälla en hink med positivitet över dig men det hade inte hjälpt.”

Maggan blev arbetslös, kunde knappt gå själv till doktorn för undersökningar men i samma veva följe hon med en väninna till kyrkan på en Gudstjänst.

– Jag hade aldrig varit i en församling när jag kom till Korskyrkan. Jag visste inte ens vad en frikyrka var.

Under lovsången hände någonting som Maggan aldrig hade upplevt tidigare.

– Jag upplevde en sån frid och harmoni och jag ville bara ha mer. Jag ville ha mer av friheten som jag kände. Det är svårt att förklara, för jag kände allt i hjärtat.

Maggan fortsatte komma tillbaka och hon berättar att vid varje Gudstjänst så rann tårarna och kände sig lättare varje gång.

– Han befriade mig bit för bit. Han befriade mig från chocker och trauman som jag hade i mitt undermedvetna. Det var därför jag inte hade kontakt med mina känslor.

Maggan berättar att hon slutade vara rädd för att prata med och umgås med människor. Ju mer hon fick möta Gud, desto mer fick hon frid och tillsist kunde hon sova en hel natt utan mediciner.

– Jag berättade för min terapeut att Gud hade befriat mig!

Att gå från sömnlöshet och konstant oro till att kunna sitta vid sitt köksbord och läsa en bok i frid har varit en process. Maggan menar att hon är inne på 20:e året där Gud har fått plocka bort bit för bit av det som tyngt henne. Allt började när hon valde att bli kristen.

Maggan säger att utan Gud så hade hon inte orkat ta sig igenom denna process och är tacksam för att nu vara fri från det som tidigare plågat henne.